Velkommen til å kikke rundt i Skaldskapet! Nettstedet her er ment å være en lagringsplass og referanseplattform for tekster innen ulike sjangere. Det vil bli presentert både alvor og skjemt, alt fra bønn til bannskap, noe lavmælt og fredsommelig, men også et og annet tennerskjærende og kanskje provoserende. Her er gammelt og nytt om hverandre, det er ingen sammenheng mellom publiseringsdato og når tekstene er skrevet. Noe av det er representativt for tanker jeg har ennå i dag, annet kan være idéer jeg har vendt meg noe bort fra. Slik håper jeg å få til en vidtfavnende samling av skriveriene mine, der både lys og skygge hører med.

tirsdag 14. januar 2014

Da målene var nådd

Den statiske verdensmakten hadde sikret varig fred med sine avanserte våpen; flygende dødsroboter som raskt og presis kunne eliminere hvert et uønsket individ.  De hadde fått kontroll over all vold og terrorisme.  Og konsekvens.

Borgerne måtte bekjenne at nå var de alle lykkelige.  Alle sykdommer var bekjempet, og forskere hadde funnet metoder for å mangedoble den allmenne levealder.   Det fantes verken sult, fattigdom eller kriminalitet lenger. 

Asosiale individer ble diagnostisert allerede på barnestadiet.  Disse ble umiddelbart overført til institutter for psykiatrisk og kirurgisk inkluderingsterapi.  Ellers ble all uønsket frihetstrang effektivt kanalisert mot seksuell utfoldelse, mot optimalisering av sitt utseende eller mot fysiske prestasjoner.

Sensur var avskaffet.  Alle kunne bidra med hva slags opplysninger de måtte ønske, til en kakofoni av informasjon.  Det eneste som var forbudt, var å hevde at det fantes noen  moralsk referanse utenfor mennesket selv. 

Men ennå, fryktsomt i nattemørket, knelte noen mennesker i en desperat bønn:

 - Gud, gi oss en smerte som er vår egen, gi oss et håp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar