Velkommen til å kikke rundt i Skaldskapet! Nettstedet her er ment å være en lagringsplass og referanseplattform for tekster innen ulike sjangere. Det vil bli presentert både alvor og skjemt, alt fra bønn til bannskap, noe lavmælt og fredsommelig, men også et og annet tennerskjærende og kanskje provoserende. Her er gammelt og nytt om hverandre, det er ingen sammenheng mellom publiseringsdato og når tekstene er skrevet. Noe av det er representativt for tanker jeg har ennå i dag, annet kan være idéer jeg har vendt meg noe bort fra. Slik håper jeg å få til en vidtfavnende samling av skriveriene mine, der både lys og skygge hører med.

søndag 18. mars 2018

Ord om kjærlighet

Kjærlighet, vil sikkert mange si, er en fornemmelse eller en stemning som oppstår isolert inne i de enkelte individer. Andre har en anelse om at det forholder seg annerledes. De heldige som virkelig har elsket, har snarere kjent seg som oppfylte av noe utenfra.

Kjærlighetens innerste vesen dreier seg aldri om begjær. Heller ikke om selvbekreftelse. Kjærlighet, det er å sette noen annen høyere enn seg selv. Slik er det, og de som er i stand til å elske har fått en enda større gave enn selv å bli elsket.

Går det an å lokke kjærligheten til seg, å vinne en slik evne? Kanskje kjærligheten kan lignes med en eksotisk fugl som stadig er på leting etter en plass å slå seg ned. Vi vet at fugler gjerne kan finne på å bygge rede på de mest utsatte og karrige steder. Mennesker som setter opp fuglekasser har likevel forstått at disse kan gjøres attraktive. Først og fremst er det lurt å børste ut alt gammelt rusk og rask. Tak og vegger bør behandles slik at de står seg mot omgivelsenes nedbrytende krefter. Bunnen må være formet spesielt for å beskytte nytt liv som trenger vern og varme.

Så kan man vente og håpe. Fuglen pleier å finne veien selv når tiden er inne. Når den først har kommet, ser en også at den helt og holdent tar over vedlikeholdet av boligen selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar