Velkommen til å kikke rundt i Skaldskapet! Nettstedet her er ment å være en lagringsplass og referanseplattform for tekster innen ulike sjangere. Det vil bli presentert både alvor og skjemt, alt fra bønn til bannskap, noe lavmælt og fredsommelig, men også et og annet tennerskjærende og kanskje provoserende. Her er gammelt og nytt om hverandre, det er ingen sammenheng mellom publiseringsdato og når tekstene er skrevet. Noe av det er representativt for tanker jeg har ennå i dag, annet kan være idéer jeg har vendt meg noe bort fra. Slik håper jeg å få til en vidtfavnende samling av skriveriene mine, der både lys og skygge hører med.

tirsdag 14. januar 2014

Ord om lidenskap

Jeg velger meg lidenskapen.

Hva blir et menneske, om det ikke kjenner til den?

Spørsmålet er sørgelig aktuelt.  Lidenskaper har blitt farlige, for de innebærer konsekvens.

Men lidenskap, det er også glede inn i avsinnet.  Dager og uker som forgylles av en underlig drøm, et smil, en flyktig berøring.  Det er selvutslettelse i lykkerus, der er ønsket om å dø i en omfavnelse.  Det er våkenetter med en hviskende gud i sitt indre. 
  
Det er å klatre opp et fjell, for slik å kunne speide i den retningen der noen finnes. Lidenskap er å ha som det eneste og dirrende mål; å synke til bunns i to øyne.

Tidens alminneliggjøring synes meg å være et fattigslig bytte.  Med kjølig sunnhetsfokus, klinisk kunnskap, steril selvbekreftelse, kroppsidealets idioti.  Med rettighet og plikt.

Verden blir ikke noe bedre sted om vi vender oss vekk fra mysteriene.  Derimot kan vi så lett skusle bort vår menneskelighet slik.

Noen i vår tid er forferdelig redde for lidenskap.  Noen vil for en hver pris unngå å miste kontroll.  Over seg selv, eller over andre?

Det trekkes i tråder, og vi glemmer så lett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar